Ik word mens, jij wordt mens, wij …

Geniet jij ook zo van wat je doet? Van de ontwikkeling die jij doormaakt, soms wat intensiever, soms wat minder intensief, maar altijd in beweging? Geniet je er zo van omdat je voelt dat je lééft en steeds meer gaat leven? Dat je steeds dieper contact kunt maken met wie je in de kern bent en daarnaar gaat handelen? En is de vreugde die je daarin ervaart niet jouw motivatie om andere mensen op hun spirituele weg te begeleiden? Omdat je niets liever zou zien dan dat alle mensen deze vreugde ervaren, dit geluk? Zo stralend als jij wordt, dat gun je toch iedereen?!

Jij hebt jouw unieke vorm gevonden waarin jij je weg gaat. Dat kan yoga of tai chi zijn; misschien doe jij wel aan christelijke meditatie of juist aan zen. Misschien is jouw vorm pastoraat of geestelijke verzorging. Of heb jij jouw verdieping en ontwikkeling gevonden in een vorm van meer spiritueel-therapeutische begeleiding. Of nog heel anders: misschien ga jij jouw spirituele weg als leraar of docent op een school. Eigenlijk doet het er niet zo toe. Of je het je nou bewust was of niet: wat jou en mij (en vele anderen) verbindt, is dat we een weg gaan waarop wij méér mens worden en dat wij – vanuit wat wij ontdekt, ervaren en geleerd hebben – graag weer anderen willen begeleiden. We gaan een weg van inwijding, van mystagogie, en begeleiden anderen op hun mystagogische weg.

En nu bewust!

Om zicht te krijgen op deze weg, loop ik graag een stukje met je mee. Dat kan in een vijftal sessies ‘mystagogie voor professionals’. In die sessies:

  • Word je je (meer) bewust van wat jou heeft gevormd tot wie je nu bent.
  • Maak je dieper contact met de bron waaruit je leeft.
  • Krijg je helder wat de eigenlijke motivatie is om te doen wat je doet.
  • Ga je herkennen dat het leven een voortdurende dynamiek is van ingewijd worden en mogen inwijden, waardoor jij èn zij die zich aan jou hebben toevertrouwd zich voortdurend blijven ontwikkelen als mens.
  • Krijg je handvatten om bewuster de spirituele laag, de mystagogische laag in te brengen in de coaching, sessies, begeleiding die jij geeft.

Jouw eigen werk/praktijk als yogadocent, meditatiebegeleider, geestelijk begeleider, therapeut of …, zal zich door deze coaching verdiepen en meer focus krijgen. In ‘mystagogie voor professionals’ reflecteer je op zowel jouw werk als op de spirituele ontwikkeling die jij doormaakt om dat werk te kunnen doen.  De technische en vakinhoudelijke vaardigheden en kennis breng je zelf mee. De kennis en vaardigheden op het gebied van mystagogie deel ik natuurlijk met je. Het traject ‘mystagogie voor professionals’ is zowel individueel te volgen als in een kleine groep.